Komende productie:  Vlinders zijn vrij

Na de succesvolle voorstellingsreeks van Geen dag spijt hebben we inmiddels onze tanden gezet in een nieuw stuk: de tragikomedie Vlinders zijn vrij van Leonard Gershe. De regie is in handen van Vincent Koch.

 

Waar gaat het stuk over? New York, jaren 70. Don Baker, een optimistische, zelfverzekerde jongen, betrekt zijn allereerste appartement in New York. Hij wil zijn overbezorgde moeder ontvluchten en wil zelf iets van zijn leven proberen te maken. Don is blind, maar dat mag zijn levenslust niet drukken – Don weet prima met zijn blindheid om te gaan. Naast hem woont de fladderige Jill Tanner: een meisje dat geen blad voor de mond neemt en er alles uitflapt. Ondanks de grote verschillen, klikt het toch meteen tussen hen en bloeit er iets moois op. Maar dan verschijnt de moeder van Don plotseling bij hem thuis en zij vindt overduidelijk iets van Jill. Haar bemoeienis drijft al snel een wig tussen de twee. Weten Don en Jill stand te houden?

 

Vlinders zijn vrij is een tragikomedie over de relatie tussen een moeder en zoon, het overwinnen van onderlinge verschillen en het accepteren van mensen die net een beetje anders zijn dan jij.

Nieuwe naam CCK: De Blinker

Op vrijdag 15 maart werd de nieuwe naam voor het Cultureel Centrum Kortenhoef onthuld. Vol trots mogen we melden dat het CCK nu De Blinker heet. 

 

Een jury bestaande uit een vertegenwoordiging van DSO, de Regenboog Kortenhoef en de gemeente Wijdemeren kozen De Blinker als mooiste naam. Deze naam is bedacht door Arjan van Loenen.

 

Deze naam past in de traditie van De Dobber en De Fuik (een blinker is van glimmend metaal gemaakt kunstaas dat wordt gebruikt om te vissen). Daarnaast verwijst het natuurlijk ook naar blinken, wat iedereen die het podium betreedt wil! En als het goed is straalt De Blinker nog heel veel jaren positiviteit uit.

 

Wij zijn als DSO ontzettend blij met de nieuwe naam!